رپورتاژ آگهی

10 نکته مهم برای خرید موتورسیکلت کار کرده

با توجه به بالا رفتن روزانه قیمت‌ها، خرید موتور نو برای بسیاری از جوانان مشکل شده است و به فکر خرید موتور دست دوم افتاده‌اند. قطعا قیمت موتور دست دوم، پایین‌تر از مدل نو آن است. خرید موتور دست دوم از این نظر کاملا به صرفه به نظر می‌رسد اما باید در نظر گرفت که ممکن است موتور کارکرده کیفیت و کارایی مناسبی نداشته باشد. برای خرید یک موتور کارکرده مناسب، بهتر است هنگام خرید به نکاتی توجه نمایید. در ادامه تمام این نکات مهم را ذکر کرده‌ایم تا با دانستن آن‌ها با خیال راحت موتور دلخواهتان را بخرید. البته بهتر است علاوه بر این نکات، راهنمای خرید موتور دست دوم را نیز بخوانید، زیرا بسیار کامل‌تر به توضیح جوانب مختلف این موضوع پرداخته است و خرید شما را بسیار آسان می‌کند.

1-  بودجه خود را مشخص کنید

در ابتدا بهتر است میزان دقیق بودجه خود را مشخص نمایید. با این کار انتخاب موتور را با آگاهی بیشتری انجام می‌دهید و با توجه به بودجه خود، مناسب‌ترین گزینه را انتخاب می‌کنید. توجه نمایید که میزانی از بودجه خود را به هزینه دفترخانه و کارشناسی اختصاص دهید.

2-  مدل مناسب و دلخواهتان را انتخاب کنید

پس از تعیین بودجه، می‎‌بایست مدل دلخواهتان را انتخاب کنید. برای این کار بهتر است نوع فعالیتتان را در نظر بگیرید.

  • اگر موتور را برای استفاده کوتاه مدت میخواهید باید از موتورهای پرفروش انتخاب کنید که بتوانید در زمان کوتاهی آن را بفروشید.
  • هنگام انتخاب مدل، به فروشنده نیز توجه کنید و فروشگاه‌ها یا افراد مورد اعتماد و مناسب را انتخاب کنید و در زمان خرید دقت کافی داشته باشید.

3-  قیمت را بررسی کنید

برای بررسی قیمت، باید دقت و حوصله به خرج دهید و پس از بررسی نمونه‌های مختلف، بهترین قیمت را با توجه به کیفیت انتخاب کنید. معمولا سلامت قطعات مختلف موتورسیکلت و عواملی مانند بیمه‌بودن موتور، استفاده یا عدم استفاده از جی پی اس، بر قیمت آن تاثیرگذار هستند.

4-  مدارک موتورسیکلت را بررسی کنید

بهتر است از فروشنده موتور بخواهید این موارد را به شما نشان دهد:

  • کارت موتورسیکلت
  • سوئیچ اصلی و یدک
  • کارت سوخت
  • برگه سبز موتور

این موارد را به خوبی چک کنید و مراقب باشید موتور دزدی نخرید.

5-  خلافی را بررسی کنید

برخی از افراد در گرفتن خلافی موتور سیکلت مهارت خاصی دارند! بر اساس آمار ارائه شده از سوی سرهنگ محمد رزاقی، معاون عملیات پلیس راهور پایتخت، موتورسوارانی که در نواحی مرکزی شهر، محدوده بازار، مناطق یازده و دوازده استان تهران رفت و آمد دارند، بیشترین آمار گرفتن خلافی موتور سیکلت را به نام خود ثبت کرده‌اند. عبور از پیاده‌روها، حرکت در مسیر ویژه اتوبوس‌های تندرو، عبور از خیابان‌های ورود ممنوع، عدم توجه به چراغ راهنمایی و رانندگی، از پر تکرارترین تخلفات موتورسواران در کل کشور محسوب می‌شود.

برای بررسی میزان خلافی باید به مراکز پلیس +10 مراجعه نمایید. توجه کنید که موتورسیکلتی که میزان خلافی بالایی دارد، بدون شک کارکرده‌تر است. پیش از معامله موتور دست دوم، فروشنده موظف است نسبت به پرداخت خلافی خودرو اقدام کند. بنابراین میزان خلافی از قیمت نهایی خودرو کاسته خواهد شد.

6-  کارشناسی موتور دست دوم را انجام دهید

جهت مطمئن شدن از صحت و سلامتی موتور کار کرده، بهتر است آن را به‌ وسیله یک فرد حرفه‌ای و کارشناس بررسی کنید. در غیر این صورت لازم است که هنگام بررسی، به شلنگ‌ها، تایرها و لنت ترمز توجه کنید و حواستان به نشتی‌ها نیز باشد. رنگ خوردگی بخشی از موتورسیکلت نیز می‌تواند نشانه‌ای از تصادف باشد.

7-  پیش از خرید آن را تست کنید

بهتر است پیش از آنکه معامله موتور کار کرده خود را نهایی کنید، از فروشنده بخواهید اجازه سوارشدن و رانندگی با آن را به شما بدهد. اگر فروشنده در برابر این خواسته شما مقاومت داشت، بهتر است در معامله تجدید نظر کنید.

8-  سوابق بیمه موتورسیکت دست دوم را بررسی کنید

توجه کنید که قیمت موتور دست دوم بدون بیمه، با موتوری که بیمه دارد متفاوت است. پس حتما این موضوع را بررسی کنید.

9-  شماره شناسه وسیله نقلیه را چک کنید

توصیه می‌شود شماره شاسی درج ‌شده روی مدارک را با شماره‌شاسی موتور تطبیق دهید. مطمئن شوید که VIN موتورسیکلت با VIN موجود در تمام اوراق مطابقت دارد و VINهای تمامی اجزا یکسان هستند.

10- یک قراداد خوب و مطمئن بنویسید

در صورت انجام دادن تمام موارد گفته شده، یک قرارداد خوب بنویسید و اطلاعات کامل موتور خریداری شده را در آن قید کنید. بهتر است نحوه‌ی پرداخت و حق فسخ نیز در قرارداد ذکر شوند. در صورت رضایت طرفین می‌توانید موتور را تحویل گرفته و الباقی مبلغ را در روز تعویض پلاک به خریدار تحویل دهد. در غیر این صورت بعد از امضای قرارداد موتور را تا دریافت پلاک در پارکینگ قرار داده و قبض پارکنیگ را اصطلاحا دو برگی کنید.

علی زارع

توسعه دهنده، بلاگر و عاشقِ دنیای موتور و موتورسیکلت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره موبایل

دکمه بازگشت به بالا