آموزشی

ترمز های موتورسیکلت

ناموسا میدونستین دیسک موتورسیکلتتون ۵۰ هزار کیلومتر عمر میکنه ؟! دیسک موتور سیکلت به طور مفید و اگر مثل بچه آدم باهاشون رفتار کنیم تا ۵۰ هزار کیلومتر برای شما کار میکنه و بعد از اون باید دیسکمون رو حتما چک کنیم!

لنت های ترمز هم عمر مفیدی دارن و بسته به نوع رانندگی و ترمزگیری متفاوت میشن ! پس شناخت این موارد کمک خوبی در نگهداری و ترمزگیری به شما میکنه !

ترمز های موتور سیکلت یکی از مهم ترین آیتم هایی هست که هر موتورسواری باید در موردش اطلاعات خوبی داشته باشه بالاخره هر جور حساب کنید جون ما موتورسوارا در وهله اول فقط به این وسیله مهم بستگی داره و شناخت و نگهداری درست از اون میتونه رانندگی ایمنی رو براتون فراهم کنه … اطلاعات نسبی از ترمز موتورسیکلت میتونه به خرید درست موتور سیکلت شما، سرویس موتورتون و خیلی چیزای دیگه کمک کنه پس تا انتهای این مقاله باز وموتور همراه باشید فقط قبل از اینکه بریم سراغ اصل مطلب یه تاریخچه در مورد ترمز های دوچرخ ها رو بررسی کنیم

تاریخچه ترمز موتورسیکلت

همونطوری که در تصویر بالا میبینید ترمز های اولیه در موتور سیکلت ها یا دوچرخه ها مکانیزم ساده ای داشتن و با یک اهرم ساده که معمولا توسط پای راکب فشرده میشد بر روی لاستیک یا دیواره های چرخ برخورد میکرد و باعث افت سرعت و حرکت دوچرخ ها میشد که همین امر رفته رفته به اختراع ترمز های کاسه ای و در نهایت دیسکی تبدیل شد …

انواع ترمز های موتورسیکلت

ترمز های کاسه ای موتورسیکلت

ترمزهای کاسه ای اولین سیستم ترمز موتور سیکلت ها بودند و همونطور که از اسمش مشخصه این سیستم متشکل از یک کاسه فلزی و داخل آن هم دو نیم دایره هست که لنت های بر روی آنها سوار شده اند و با استفاده از پدال ترمز و میله متصل به آن فاصله بین لنت ها بیشتر شده و با دیواره ی داخلی توپی سایش پیدا میکنن و این برخورد باعث کاهش سرعت و نهایتا ترمزگیری میشود … این سیستم در کنار سادگی در ساختار و تعمیرات، هزینه های کمتری هم به نسبت ترمز های دیسکی دارند. معمولا هم انتخابی خوبی برای موتور های ارزان قیمت و کم حجم بازار هستن که اتفاقا هنوز هم در خیلی از موتور های بازار میتونیم این موضوع رو ببینیم . برای درک بهتر این مکانیزم حتما ویدیو پایین رو تماشا کنید .

مزایای ترمز های کاسه ای موتورسیکلت

مزیت خاصی نمیشه برای این نوع ترمز در نظر گرفت به جز بحث راحتی نسبی و صرفه مالی برای تعمیرات و رسیدگی به این ترمز

معایب ترمز های کاسه ای موتورسیکلت

عیب بزرگی که بازهم نسبت به ترمز های دیسکی میشه برای این نوع ترمز در نظر گرفت اول قدرت پایین تر در ترمز گیری و دوم داغ شدن بیش از حدشه که این موارد هم به خاطر ساختار این ترمز هست.در هر صورت اینها مواردیه که الان برای این ترمز عیب محسوب میشه وگرنه قبل از اختراع ترمز های دیسکی، این نوع ترمز واقعا بهترین عملکرد رو نسبت به دوران خودش به نمایش میگذاشت .

ترمز های دیسکی موتورسیکلت

امروزه معمول ترین ترمزی که در دنیای موتورسیکلت ها شاهدش هستیم ترمز های دیسکی هستند و توی این چند سال دیگه تقریبا میشه گفت جای ترمز های کاسه ای رو گرفتن …ترمزهای دیسکی همونجوری که داخل عکس پیداست از یک یا دو دیسک فلزی با آلیاژ های مخصوص ساخته شدن .

مکانیزم این ترمز ها به این صورت هست که روغن به وسیله یک شلنگ از سمت اهرم ترمز به سمت پیستون های داخل کالیپر میره و با فشاری که وارد میکنه باعث میشه لنت ها از دو طرف به دیسک فشرده بشن و دیسک رو تحت فشار بذارن … همونطور که گفتیم اجزای اصلی ترمز های دیسکی متشکل از این موارد است : شلنگ ترمز، روغن ترمز، پیستون کوچک و بزرگ، کالیپر ، لنت ها و دیسک که مکانیزم این ترمز هم میتونید در شکل پایین ببینید …

مزایای ترمز های دیسکی موتور سیکلت

ترمز گیری بسیار قدرتمند و راحت تر نسبت به ترمز های کاسه ای و عدم داغ شدن بیش از حد سیستم ترمز مزیت اصلی این ترمزه. البته یه مزیت سوسکی دیگه ای که این نوع ترمز داره اینه که دیسکش امکان داشتن قفل دیسک رو به شما میده و میتونید برای امنیت بهتر موتورتون از قفل دیسک استفاده کنید. شاید این مورد خیلی مورد توجه نباشه ولی واقعا قفل دیسک خیلی موقع ها بکار میاد و راحت تر از قفل شلنگی و زنجیره !

معایب ترمز های دیسکی موتور سیکلت

اگر موتور سواری باشی فک نکنم حداقل یکبار با قفل شدن ترمز های دیسکی خاطره نداشته باشی … دقیقا همینه . قفل کردن ترمز های دیسکی البته از نوع بدون ABS بزرگترین ایراد این موتور محسوب میشه … همین !

تکنولوژی های ترمز های موتورسیکلت

ترمز های ABS در موتورسیکلت

این تکنولوژي مخفف کلمه  “Anti-lock Braking System” است و به طور کلی دقیقا کاری که ما باید موقع ترمزگیری انجام دهیم رو انجام میده . وقتی ترمز های شما دیسکی است اگر با فشار و به طور ناگهانی ترمز بگیرید قطعا ترمز ها قفل شده و ممکنه دچار سانحه شوید پس به طور انفجاری ترمز نمیگیرید و معمولا کم کم این کارو انجام میدین تا قفل شدن صورت نگیره … ترمز های ای بی اس دقیقا همینکارو به صورت خودکار برای شما انجام میده . به طور کلی سیستم ای بی اس با کنترل فشار روغن ترمز ها باعث ایجاد یک توقف مطمئن و ایمن در موتورسیکلت شما میشه مخصوصا در شرایط جوی متفاوت مثل اب و هوای بارانی این تکنولوژي بسیار کارآمد خواهد بود .

ترمز های CBS در موتورسیکلت

CBS مخفف “Combi-Brake System” نامی است که توسط هوندا ثبت شده است جالبه بدونید اولین بار این تکنولوژی روی هوندا گلدوینگ پیاده شد. این بدان معناست که اگر روی یکی از اهرم‌های ترمز فشار وارد کنید، نیروی ترمز توسط مجرای مشترک روغن ترمز به هر دو چرخ اعمال می‌شود. در هند، این سیستم در Activa معرفی شد که اخیرا در موتور های وارداتی به بازار ایران این ترمز هارو میتونیم ببینیم

حرف آخر

آقایون خانوما ! ترمز موتورسیکلت رو جدا جدی بگیرید … دیر تعویض کردن لنت ها، عدم رسیدگی به روغن ترمز، سلامت دیسک ها و موارد دیگه میتونه مشکل ساز بشه پس مراقب موتور و ترمز موتورتون باشید !

رفیق خیلی خوشحال میشیم نظر یا تجربتو در مورد این محتوا بدونیم. پس هر کامنتی داری توی قسمت دیدگاه های همین پایین سایت بذار تا هم ما استفاده کنیم هم بقیه. راستی اگر شماره همراهتو بذاری به محض جواب دادن به کامنتت توسط زوموتور، از طریق اس ام اس باخبر میشی. یادت نره، اطلاعاتت پیش ما محفوظه! مرسی که زوموتور رو دنبال میکنی. ❤️

علی زارع

توسعه دهنده، بلاگر و عاشقِ دنیای موتور و موتورسیکلت

7 دیدگاه

  1. سلام و درود خدمت شما
    در خصوص ترمز جلو گلکسی 180na
    موقع ترمز گرفتن چرخ جلو لرزش ویا شل کن سف کن داره ،ولی ای بی اس نداره ،چرا این اتفاق می‌افته ،؟؟

    1. سلام رفیق. احتمال داره سیستم ترمزت این مشکلات رو داشته باشه. یک اینکه دیسکت تاب برداشته باشه. دو اینکه پمپ روغن ترمزت درست کار نکنه
      به تعمیرکار نشون بدی بهتره

  2. ای کاش یکی یه لیست از موتورهایی که ترمز abs دارن و رنج قیمت اونا رو تهیه میکرد
    فکر میکنم خیلی بدرد بخوره برای همه

  3. سلام تشکر از سایت بسیار خوبتون
    میخواستم بپرسم به نظر شما ترمز کاسه عقب پالس 180 رو به دیسکی تغییر بدم بهتره ؟
    یا به کار این موتور نمیاد

    1. سلام علی جان. به نظرم هزنیه اضافی هست. چون با همون سیستم ترمز هم میشه به راحتی موتور رو نگه داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا