ویسته ایکس دی وی | اولین اسکوتر ادونچر 250 ایران

رفیق، اگر حال نداری مقاله ویسته ایکس دی وی رو بخونی، پیشنهاد میکنم فیلترشکنت رو روشن کنی و ویدیو بررسی موتور رو ببینی. یادت نره بعد از روشن کردن فیلتر شکن، یکبار دیگه صفحه رو رفرش کنی. برای دیدن ویدیو بزن روی اینجا
مقدمه
ویسته ایکس دی وی وارد بازار ایران شد تا انحصار هوندا ADV تو دنیای اسکوترهای ادونچری رو به چالش بکشه. و واقعاً هم رقیب قابل احترامی به حساب میاد! چرا؟ چون اولاً حدود ۲۰۰ میلیون تومان ارزونتره، ثانیاً به یه انجین ۲۵۰ سیسی مجهزه، و از همه مهمتر اینکه برندهای مطرحی مثل KYB ژاپن و J Juan اسپانیا توی این اسکوتر به کار گرفته شدن.

ویسته XDV درواقع نسخه ادونچر مدل ویستهی معمولیه که قبلاً بررسیش کرده بودیم(اینجا بررسیشو بخون). حالا کی وی تصمیم گرفته با یه باز طراحی اساسی، این اسکوتر رو وارد دنیای جذاب و پرطرفدار ادونچر کنه.
تا قبل از ورود ایکس دی وی، تنها گزینهای که تو سبک اسکوتر ادونچر تو بازار مطرح بود، هوندا ADV بود. اما حالا با حضور XDV، اولین اسکوتر ادونچر ۲۵۰ سیسی واقعی، معادلات عوض میشه. بریم باهم بررسیش کنیم ببینیم چیکارس!
طراحی و ظاهر ایکس دی وی
به نظرم بهتره اول از همه در مورد طراحیش صحبت کنیم، چون کیوی نسبت به ویسته معمولی، تغییرات زیادی توی XDV اعمال کرده؛ هم از نظر ظاهر، هم از نظر سیستم تعلیق.
ظاهر این مدل جدید، خیلی خشنتر از مدل قبلیه و تقریباً هیچ کدوم از جزئیات ظاهریش مثل قبل نیست، به جز چراغ جلوی موتور که شباهتهایی به ویسته معمولی داره.
چراغها
همون طور که گفتم چراغ جلوی موتور همچنان همون طراحی ویسته معمولی رو داره، اما در بخش عقب، طراحی چراغ خطر و راهنماها کاملاً تغییر کرده. استایل چراغها حالا هماهنگ با سبک طراحی ادونچر شده و ظاهر تهاجمیتری به موتور داده.


فرمون
فرمون و قلوهها هم طراحی جدیدی دارن و حال و هوای موتورهای برند QJMotor (برادرخوانده کیوی) رو تداعی میکنن. یکی از امکانات جدیدی که تو خیلی از موتور ها نمیبینیم، گرمکن فرمونه. این گرمکن تو سه حالت مختلف قابل تنظیمه و برای سواری تو هوای سرد واقعاً کاربردیه.


کیلومترشمار
یکی از نقاط قوت ویسته ایکس دی وی بخش کیلومترشه؛ چون نه تنها از یک نمایشگر تمام رنگی TFT استفاده شده، بلکه اطلاعات بسیار کاملی هم در اختیارتون میذاره. اولین چیزی که تو این کیلومتر نظرمو جلب کرد و تو کمتر موتوره پلاک ملی دیده بودم، نمایش فشار باد تایرها به صورت دقیق و بر حسب واحد بار هست که واقعاً برای ایمنی و نگهداری موتور اهمیت بالایی داره.
علاوه بر این، اطلاعاتی مثل ساعت، تاریخ، دمای انجین، مصرف لحظهای بنزین و میزان بنزین، روی صفحه کیلومتر دیده میشه. همچین پنل از طریق بلوتوث به گوشی موبایلتون متصل میشه البته این اتصال بیشتر جنبه اطلاع رسانی داره و امکانات پیشرفته ای مثل تماس رو در اختیار نمیذاره.
در کنار اینها، یه پورت برق ۱۲ ولت (فندکی) برای شارژ لوازم جانبی وجود داره تا در سفرهای طولانی یا شهری، همیشه به برق دسترسی داشته باشید.


باک
باک این موتور بین پاها قرار میگیره و یکی دیگه از به روزرسانیهای مهم این مدل نسبت به نسخه قبلی، افزایش ظرفیت باک به ۱۳.۵ لیتره که حدود ۱.۵ لیتر بیشتر از ویسته معمولیه.با توجه به مصرف سوخت حدود ۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر، میشه انتظار داشت که باک پر XDV حدوداً شما رو تا ۴۰۰ کیلومتر همراهی کنه؛ عددی کاملاً منطقی برای یه اسکوتر ادونچر شهری و بین شهری.

زین
زین ویسته XDV نسبت به مدل معمولی ۳ سانتی متر بلندتر شده و ارتفاعش هم.از سطح زمین افزایش داشته. در حالی که مدل معمولی ۱۳.۵ سانتی متر از زمین فاصله داشت، XDV حالا ۱۶ سانتی متر ارتفاع داره. این تغییر در کنار بدنهی کشیدهتر، باعث شده که موتور ظاهر و سواری متفاوت تری پیدا کنه و برای مسیرهای خارج شهری، آمادهتر باشه. فضای زیر زینش هم حدودا ۲۶ لیتره.

جنس روکش زین تغییر کرده و نرم تر شده. اون تکیهگاه کوچیک و نه چندان کاربردی که توی ویسته معمولی بود، خوشبختانه حذف شده. اون تکیهگاه محدودیتهایی در جابهجایی روی زین ایجاد میکرد، ولی حالا این محدودیت از بین رفته.
سیستم کنسول
در قسمت کنسول همچنان سیستم کیلس دیده میشه، اما حالا با یک ریموت جدید و جذابتر. سمت راست کنسول، دسترسی به منبع انبساط رادیاتور فراهم شده و در سمت چپ هم یه داشبورد کوچک قرار داره که فضای کافی برای وسایل ضروری داره.


مشخصات فنی ویسته ایکس دی وی۲۵۰
اگه یادتون باشه، ما چه تو مقاله سایت و چه تو ویدیو بررسی ویسته، خیلی دنبال این بودیم که بفهمیم انجینی که همراه این موتور وارد ایران شده، دقیقاً چند سیسیه.
چون طبق اطلاعات درج شده تو سایت وارد کننده، حجم موتور ۲۴۴ سیسی اعلام شده بود، در حالی که توی هیچکدوم از منابع خارجی چنین عددی وجود نداشت. همه جا صحبت از یه انجین ۲۷۸ سیسی بود. همین مسئله باعث شد شک کنیم که آیا واقعاً با یه انجین جدید طرفیم یا فقط عددها متفاوت ثبت شدن.
در واقع، خیلی بعیده که یه کمپانی بخواد برای یه بازار خاص مثل ایران، انجین جداگانه با حجم متفاوت طراحی کنه. بنابراین منطقیتره که فرض کنیم اینجا هم همون انجین ۲۷۸ سیسی سابق به کار رفته، اما با یه سری تغییر و بهینهسازی از سمت KEEWAY.

بررسی دقیقتر مشخصات فنی نشون میده که ویسته ایکس دی وی نسبت به نسخهی معمولی، قدرت و گشتاور بیشتری تولید میکنه.
تو نسخهی معمولی، موتور ۲۷۸ سیسی نهایتاً ۱۸.۷ اسب بخار قدرت و ۲۲ نیوتونمتر گشتاور تولید میکرد، اما توی XDV، این عدد به ۲۵.۵ اسب بخار در دور موتور ۸۲۵۰ و ۲۴ نیوتونمتر در دور ۷۵۰۰ رسیده. این یعنی عملکرد انجین ارتقا پیدا کرده و بازدهی بالاتری داره.
از لحاظ مشخصات فنی، با یه انجین چهارزمانه، تکسیلندر و چهار سوپاپه طرفیم که سرسیلندرش از نوع SOHC و سیستم خنک کنندگی اون آبخنکه. نسبت تراکم هم طبق اعلام رسمی ۱۱ به ۱ هست. سیستم انتقال قدرت هم به صورت اتوماتیک (CVT) طراحی شده.

انجینی که پیاجیو برای کی وی و این موتور طراحی کرده، انجین خوب و توانمندیه. اما نکاتی در مورد سیستم کلاچ این موتور وجود داره که باید بهش اشاره کرد. تو بعضی از مدلهای قبلی، گزارشهایی دربارهی مشکل در عملکرد کلاچ وجود داشت که البته هم قابل تعمیره و هم امکان تعویضش هست. با این حال، نمیشه ازش چشم پوشی کرد.
حالا که با اولین نسخههای وارداتی ایکس دی وی طرف هستیم، هنوز نمیشه با قطعیت گفت که این ایراد در مدل جدید هم وجود داره یا نه.
تا این لحظه، این موتوری که بررسیش کردیم حدود ۲۰۰۰ کیلومتر کار کرده و تا الان هیچگونه مشکلی از این بابت نداشته.
شتاب و نهایت سرعت کی وی ویسته XDV 250
شتاب ۰ تا ۱۰۰ ویسته ایکس دی وی حدوداً، ۱۶ ثانیه هست و نهایت سرعتش هم حدوداً ۱۲۸ کیلومتر بر ساعته.
سواری و هندلینگ XDV 250
در بخش سواری، باید گفت که کی وی ویسته ایکس دی وی عملکرد قابل قبولی داره. هندلینگ این اسکوتر نسبتاً خوبه و قدرت مانور مناسبی داره که باعث میشه راحت از ترافیکها عبور کنید.
با این حال، اگه بخوایم ایکس دی وی رو با نسخه معمولی ویسته مقایسه کنیم، باید بگیم که اضافه وزن ۲۰ کیلویی این مدل باعث شده از چابکی و «تو دست بودن» ویستهی معمولی کم بشه. در واقع، سبکتر بودن نسخه پایه باعث میشه سواری باهاش سریع تر و راحتتر باشه.

البته چون این موتورسیکلت تو سبک اسکوتر ادونچر عرضه شده، نمیتونیم به سادگی از عملکردش توی مسیرهای خاکی بگذریم. طبیعتاً از یه اسکوتر انتظار نداریم توی مسیرهای آفرود عملکردی مثل موتورسیکلتهای حرفهای داشته باشه، اما وقتی پای مقایسه با رقیب سبکترش یعنی هوندا ADV وسط میاد، مشخص میشه که XDV هم توی مسیرهای ناهموار عملکرد خوبی از خودش نشون میده و چیزی کم نمیذاره.
وقتی از پشت ویسته معمولی میاید و روی زین XDV میشینید، خیلی زود متوجه میشید که لرزشها به طرز محسوسی کمتر شده و سواری نرمتری رو تجربه میکنید.
همون طور که تو قسمت طراحی بهش اشاره کردیم زین موتور نرمتر شده و این ترکیب زین جدید با جاپاییهایی که حالا یه روکش فلزی هم روشون قرار گرفته، باعث شده موقع نشستن روی موتور، استایل راحتتر و تثبیت شدهتری داشته باشید چیزی که تو یه موتور ادونچر واقعاً ارزشمنده.

سیستم تعلیق Keeway XDV 250
یکی از نکات جالب در مورد XDV اینه که با وجود قیمت نسبتاً اقتصادی، کیوی از برندهای معتبر جهانی برای سیستم تعلیق ، و انجین استفاده کرده. برای مثال، هم کمک جلو هم کمک عقب از برند KYB و سیستم ترمز این موتور از برند J.Juan هست که یه برند معروف اسپانیاییه. حتی انجینشم از برند پیاجیو که این موارد خیلی به نفع مصرف کننده هست و میتونیم بگیم تو موتور های چینی اتفاق خوبی داره رقم میخوره!
کمک فنرها
یکی از ویژگیهای برجستهی XDV، استفاده از کمک فنرهای گازی عقب هست. این نوع کمکفنرها با بهرهگیری از گاز نیتروژن تحت فشار، عملکرد بهتری تو جذب ضربات و ناهمواریهای جاده دارند. نتیجهی این فناوری، سواری نرمتر و کنترل بهتر تو مسیرهای مختلف، مخصوصا تو مسیرهای خاکیه.


لاستیکها
XDV مثل نسخهی معمولی ویسته، هنوز هم از رینگهای ۱۳ اینچی استفاده میکنه. اما به لطف ارتقاهایی که تو بخش تعلیق داشته، این رینگهای کوچیک دیگه مثل قبل به چشم نمیان و حتی توی سواری هم کمتر حس میشن. لاستیکها، از برند ایران یاسا استفاده شده. سایز لاستیک جلو 110/70-13 و سایز عقب هم 130/70-13 در نظر گرفته شده.
ترکیب این لاستیکها با سیستم تعلیق جدید، باعث شده XDV هم توی مسیرهای شهری خوش دست باشه، هم وقتی وارد مسیرهای کمی ناهموار میشی، عملکردش همچنان رضایت بخش بمونه.
سیستم ترمز ایکس دی وی
یکی دیگه از نقاط قوت این موتور به سیستم ترمزش مربوط میشه. همونطور که اول مقاله هم اشاره کردیم، کی وی ساخت سیستم ترمز ایکس دی وی رو به شرکت جی جوآن (که اصالتش اسپانیاییه) سپرد. حالا جی جوآن رفته زیر مجموعه برمبو و این شرکت هم کارش رو به خوبی انجام داده.
هر دو ترمز XDV دیسکی هستن. توی قسمت جلو یه دیسک ۲۴۰ میلیمتری با یه کالیپر ۴ پیستونه داریم و توی چرخ عقب هم یه دیسک ۲۲۰ میلیمتری با یه کالیپر تک پیستونه وجود داره. خوشبختانه هر دو ترمز ABS هستن.


توی تست عملکرد، ترمزهای XDV واقعاً فراتر از انتظار ظاهر شدن. یکی از ویژگیهای خیلی خوب این موتور اینه که موقع ترمزگیری ناگهانی فلاشر عقب بهصورت خودکار روشن میشه؛ این یعنی یه هشدار سریع و مؤثر برای وسیلهی نقلیهی پشت سری، که نشون میده اتفاقی غیرعادی افتاده و باید مراقب باشه.
از طرفی، سیستم ABS هم خیلی به موقع وارد عمل میشه و کاملاً حس اطمینان رو به راننده منتقل میکنه. هماهنگی بین ترمز جلو و عقب واقعاً عالیه. ترمزگیری باهاش هم قوی و هم قابل کنترله. این سیستم ترمز دقیقاً توی نسخهی معمولی ویسته هم استفاده شده و حالا تو ایکس دی وی همون کیفیت و عملکرد خوب، حفظ شده.

جمع بندی کیوی XDV 250
ویسته XDV اولین اسکوتر ادونچر ۲۵۰ سیسی بازار ایران به حساب میاد که با طراحی تهاجمیتر نسبت به نسخهی معمولی و استفاده از قطعات باکیفیت، مثل سیستم تعلیق KYB و ترمزهای J.Juan، وارد رقابت شده. انجین ارتقا یافتهی این مدل توان تولید ۲۵.۵ اسب بخار قدرت رو داره و در کنار امکاناتی مثل کیلومتر دیجیتال TFT، گرم کن فرمون و سنسور فشار باد تایرها، تجربهای جذابی رو ارائه میده. با قیمت حدودی ۴۳۰ میلیون تومان، ویسته XDV یه گزینه اقتصادیتر و کاربردیتر نسبت به هوندا ADV محسوب میشه و ترکیب خوبی از راحتی شهری و توانایی عبور از مسیرهای خاکی رو فراهم میکنه.
مشخصات موتور
ابعاد موتور | ۱۱۳*۸۰*۱۹۳ ( سانتی متر ) |
ارتفاع زین | ۷۷ سانتی متر |
نوع انجین | تک سیلندر، ۴ زمانه، ۴ سوپاپ، آب خنک |
حجم موتور | ۲۷۸ سی سی |
حداکثر قدرت | ۲۵.۵ اسب بخار در دور موتور ۸۲۵۰ |
حداکثر گشتاور | ۲۴ نیوتونمتر در دور ۷۵۰۰ |
نسبت تراکم | ۱۱ به ۱ |
سیستم سوخت رسانی | انژکتور برقی |
میزان مصرف سوخت ( حدودی ) | ۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر |
سیستم انتقال قدرت | اتوماتیک |
سیستم ترمز جلو | دیسکی ۲۴۰ میلیمتری با سیستم ABS |
سیستم ترمز عقب | دیسکی ۲۲۰ میلیمتری با سیستم ABS |
سیستم تعلیق جلو | تلسکوپی معکوس |
سیستم تعلیق عقب | دو عدد کمک فنر گازی |
لاستیک ها | جلو 110/70-13 و عقب 130/70-13 ایران یاسا |
وزن خشک | ۱۳۹ کیلوگرم |
حجم باک | ۱۳.۵ لیتر |
نهایت سرعت ( حدودی ) | ۱۲۸ کیلومتر بر ساعت |
با ۴۴۰ میلیون تومانی که امروز از نیکران موتور قیمت گرفتم فکر میکنم منطقی باشه بریم یه adv یا nmax یا جویمکس بخریم😅😅