بررسی زونتس ادونچر Z4 249 T

مقدمه
با ورود زونتس R 250 به ایران و استقبال بازار از این موتور میشد انتظار داشت که پای موتورهای با کیفیتی مثل زونتس Z4 249 T هم به ایران باز بشه!
شاید اگه ۶ ۷ سال پیش کنار اسم یه برند چینی از کلمه “با کیفیت” استفاده میکردیم همه با تعجب میگفتن مگه میشه محصول چینی با کیفیت باشه؟! مگه داریم؟!
الان میتونیم بگیم که بله میشه! با ورود برندهایی مثل زونتس و سیاِف به بازار ایران ما میتونیم این ترکیبِ چینی با کیفیت رو به وضوح لمس کنیم. 👌
محصولات جدید زونتس
دو سه سالی میشه که سری جدید محصولات زونتس به دست شرکت کویر موتور وارد بازار ایران شده و این موتورها با طراحی جذاب و آپشنهای متعددی که دارن به خوبی تونستن توجه بازار رو به سمت خودشون جلب کنن.

این مدلهای جدید اسمهای سختی دارن ولی من به تفکیک سبک اونها رو نام میبرم تا بتونید به خوبی اونها رو از همدیگه تشخیص بدید.
زونتس Z4 249 R در سبک نیکد، Z4 249 T و Z4 249 X و Z4 249 X GP در سبک ادونچر و V 249 در سبک کروزر طراحی شدن. نکته قابل توجهی که درباره این مدلها وجود داره این هست که تمامی اونها در اصل با انجین 310 و 350 سیسی ساخته شدن اما نسخههایی که وارد ایران شدن انجینشون به یه انجین 249 سیسی تغییر پیدا کرده و همین مسئله باعث شده تا بازدهشون زیاد جالب نباشه!
حالا جلوتر در بخشهای مختلفی بیشتر راجع به این مسئله صحبت میکنیم.
طراحی ظاهری زونتس ادونچر Z4 249 T
همونطور که در مقدمه اشاره کردم زونتس T در سبک موتورهای ادونچر طراحی شده و میتونم بگم که زونتس در بخش طراحیهای خودش چندین برابر بالاتر از حد انتظار ظاهر شده!
طوری که هرکسی بدون این که اطلاع داشته باشه این موتورا از چه برندی هستن، محو طراحی زیبای اونها میشه و یه جورایی طراحی بی عیب و نقص زونتس یکی از نقاط قوّت اصلی زونتس Z4 249 T به شمار میره.
این موتورسیکلت در 5 رنگ مختلف به فروش میرسه که همهی اونها هم جذابیت خاص خودشون رو دارن.
ابعاد این موتور 2 متر و 13 سانتیمتر (طول) در 85 سانتیمتر (عرض) در 1 متر 42 سانتی متر (ارتفاع) هست.


طراحی چراغهای زونتس زد ۴
زونتس در طراحی چراغهای این موتور کاملاً متفاوت عمل کرده، جوری که نمیتونید بگید طراحی این موتور شبیه به طراحی یکی از مدلهای ادونچر معروف جهان هست.
زونتس Z4 249 T یه چراغِ کشیده داره که نور بالا و نور معمولی این موتور رو در خودش جا داده. با این که راهنماهای این موتور به صورت مجزا در دو طرف بدنه موتورسیکلت جا گرفته اما باز هم دو LED راهنما در این چراغِ کشیده دیده میشه.
نور پایین و نور بالا در 4 لنز وسط چراغ قرار گرفتن و دیلایتها و راهنماهای موتور هم در اطراف اونها تعبیه شدن.


چراغ خطر عقب زونتس Z4 249 T هم کاملاً مدرن طراحی شده و در پکیج چراغهای این موتور همهی فاکتورهای مربوط به یه موتور مدرن و جذاب رو میشه دید.
راستی همونطور که در تصاویر میبینید تمام چراغهای به کار رفته در این موتور از نوع LED هستن.
فرمون زونتس Z4 249 T ادونچر
یکی از بخشهای شلوغ و جذاب زونتس ادونچر T همین بخش فرمونش هست و خیلی از آپشنهای این موتور مربوط به همین بخش میشه.

فرمون زونتس Z4 249 T یه فرمون یه تیکه لولهای هست که با شیب رو به عقبی که داره، کاری میکنه که راکب در حالت کاملاً راحت و مسلط روی موتور سوار بشه.
قبل از این که بخوام به جزئیات فرمون موتور اشاره کنم باید بگم که اکثر قسمتهای زونتس T به صورت برقی کار میکنن و به خاطر همین دکمههای زیادی روی فرمون تعبیه شده!


سمت راست فرمون کلیدهای Kill Switch، روشن خاموش کردن چراغ، استارت، کلید تنظیم حالتهای کنترل قدرت، کلید باز کردن زین، کلید فعال یا غیر فعال کردن سیستم کیلِس و کلید باز کردن درب باک وجود دارن.
تا اینجای کار زونتس T فقط در یک سمت فرمون به اندازه یه موتور معمولی کلید داشته. 😂
بریم سراغ سمت چپ فرمون. در این سمت هم کلیدهای تعویض نور پایین به نور بالا، راهنما، فلاشر، بوق، Passing (نور بالا لحظهای)، کلید تنظیم طلق محافظ باد (یا Wind Shield)، کلید SET (برای تنظیمات کیلومتر) و کلید MOD (برای تنظیم حالتهای مختلف رانندگی) تعبیه شدن.
شما حدود 15 کلید مختلف در دو طرف فرمون دارید که ممکنه اولش یکم گیج کننده باشه ولی خب به آپشنال بودن موتور کاملاً میرزه!
کیلومتر زونتس T
کیلومتر این موتور از یه پنل TFT تشکیل شده که تماماً رنگی هست و طراحیهای گرافیکی جذابی هم داره. این کیلومتر چهار تِم مختلف داره که با تغییر حالتهای کنترل قدرت، تم زمینه هم عوض میشه. نور این صفحه نمایش هم با سنجش نور محیط و به صورت اتوماتیک تنظیم میشه که این هوشمند بودن حس خوبی رو به راکب منتقل میکنه.

راستی زونتس Z4 249 T از قابلیت وصل شدن گوشی هوشمند به موتورسیکلت هم پشتیبانی و شما میتونید با نصب برنامه ZONTES (دانلود از سایت زونتس) به تنظیمات و اطلاعات موتورسیکلت خودتون دسترسی پیدا کنید.
سیستم کیلِس زونتس ادونچر
شما برای روشن کردن و راه اندازی زونتس Z4 249 T نیازی به سوییچ ندارید و فقط کافیه که ریموت موتور رو داخل جیبتون داشته باشید. این موتور از آپشن کیلِس (Keyless) بهره میبره که با توجه به بقیه آپشنهایی که داره، چیز زیاد عجیبی به نظر نمیرسه!
باک و مصرف سوخت زونتس Z4 249 T
موتورسیکلتهای ادونچر به دلیل کاربری خاصی که دارن در مسیرهای طولانی و مسافرتها استفاده میشن و همین مسئله ایجاب میکنه که باک بزرگی داشته باشن.

زونتس Z4 249 T هم دارای یک باک 19 لیتری هست که با توجه به مصرف سوختش (2.5 تا 3 لیتر در هر 100 کیلومتر) به راحتی میتونه مسافتی بین 500 تا 600 کیلومتر رو با یک باک کامل طی کنه. 👌
محافظ یا گارد زونتس Z4 249 T
این موتورسیکلت به صورت فابریک از یه گارد مستحکم لولهای بهره میبره که در زمان خرید موتور باید روی اون وجود داشته باشه و جزو اکسسوریهای جداگانه زونتس به حساب نمیاد.
این گارد در زمان زمین خورد موتور، محافظت خوبی از فلاپها، باک و انجین موتور به عمل میاره.
زین و فضای باربند Z4 249 T
زونتس حتی در طراحی زین هم دست از خلاقیت نکشیده و اون رو با تِکسچِر (یا بافت) جالبی طراحی کرده. البته این طراحی فقط به خاطر جذابتر کردن موتور نیست و یه خاصیت ضد لغزشی ایجاد میکنه و باعث میشه تا راکب و تَرکنشین در زمان ترمزگیری یا شتابگیری رو به عقب و جلو سُر نخورن.


ارتفاع زین راکب از سطح زمین 83 سانتیمتر هست.
در اطراف محل نشستن ترکنشین، دستگیرههایی طراحی شدن که در اصل جایی برای بستن باکسهای مسافرتی موتور هستن. شما میتونید زونتس T رو در صورت نیاز با باکس خریداری کنید.
جک و اگزوز زونتس Z4 T
یه ایرادی که میشه به طراحی موتورهای ادونچر زونتس گرفت این هست که جک وسط رو برای این دسته از موتورهای خودش تعبیه نمیکنه و این در حالی هست که تمام موتورهای ادونچر از جک وسط بهرهمند هستن. حتی موتورهایی مثل BMW R1250 GS و دوکاتی مولتیسترادا!
با این که زونتس Z4 249 T از یک انجین تک سیلندر بهره میگیره اما طراحی اگزوز اون به صورت دوتایی انجام شده و این مسئله به جذابیت موتور هم کمک زیادی کرده.

اگه به تصاویر دقت کنید اگزوز این موتور یه مقدار بالاتر سطح معمول بقیه موتورها قرار گرفته که این مسئله در موتورهای ادونچری، چیز عادی و معمولی هست. زونتس برای جلوگیری از انتقال حرارت اگزوز به پای ترکنشین موتور از یک عایق حرارتی استفاده کرده که این مسئله تا حد زیادی حرارت اگزوز رو کاهش میده.
مشخصات فنی زونتس Z4 249 T ادونچر
اگه تا اینجای مقاله با خودتون گفتید که ای بابا زوموتور چرا داره هی از این موتور تعریف میکنه؟!
یعنی انقد خوبه؟ در جوابتون باید بگم که همونطور که در مقدمه مقاله اشاره کردم، زونت در بخش طراحی موتور واقعاً خوب عمل کرده و چیزی غیر از این نمیتونستم راجع بهش بگم.
امّـــــــــــــــــا …
در بخش مشخصات فنی اوضاع فرق داره!
زونتس در این بخش خیلی خوب عمل نکرده و همین مسئله باعث شده تا بعضی افرادی که قصد خرید این موتور رو دارن، به خاطر بازده پایین انجینش (در مقایسه با رقبای هم قیمت یا حتی ارزونتر) از خرید اون منصرف بشن.
انجین 250 سیسی که در این موتور (و بقیه زونتسهای جدید) استفاده شده حتی از مدلی که در زونتس R250 متین خودرو هم به کار رفته ضعیفتره!
حالا در ادامه مقاله در مورد بازده و مهندسی انجین بیشتر صحبت میکنیم تا متوجه این موضوع بشید.

انجین زونتس ادونچر زد ۴ تی
زونتس T از یک انجین 4 زمانه، تک سیلندر، 4 سوپاپ (DOHC) استفاده میکنه و نسبت تراکم انجینش هم 12.5 به 1 اعلام شده که نسبت تراکم بالایی به حساب میاد و طبق گفته زونتس باید از بنزینی با اُکتان بالای 95 در اون استفاده بشه.
سوخترسانی در انجین این موتور به کمک سیستم انژکتور برقی ساخت Bosch انجام میشه و این قوّت قلبی میده که قرار نیست با خرابیهای متعدد سیستم انژکتور دست و پنجه نرم کنید. 👌
انجین زونتس Z4 249 T حجمی برابر با 249 سیسی داره و قدرتی که میتونه تولید کنه 21.6 اسببخار در دور موتور 7500 هست و شرکت واردکننده (کویر موتور) حرفی از حداکثر گشتاور این انجین نزده.
من هم با توجه به سرچهایی که تو اینترنت انجام دادم متوجه شدم این مدلهای 250 سیسی زونتس که در مقدمه بهتون معرفی کردم فقط در ایران حضور دارن و خارج از کشور فقط مدلهای 310 و 350 اونها به فروش میرسه. به خاطر همین یکم تو بحث بازدهِ انجین اطلاعات موثّقِ کمی وجود داره.

اگه یه مقدار قدرت این موتور رو با رقبای خودش مقایسه کنید متوجه میشید که 21.6 اسببخار، قدرتِ کمی برای یک موتور 250 سیسی به حساب میاد. مخصوصاً برای یک موتور ادونچر که قراره در مسیرهای طولانی و بعضاً با سرعت بالا حرکت کنه.
پایین بودن قدرت انجین زونتس Z4 249 T باعث میشه تا سرعت کروز پایینی هم داشته باشه که این مسئله زیاد برای یه موتور ادونچر خوب نیست!
انجین زونتس Z4 249 T ادونچر به وسیله رادیاتور روغن خنک میشه. البته سیستم خنک کننده روغن این موتور با بقیه سیستمهای معمولی که در موتورهای داخل ایران دیدید فرق داره و تفاوتش هم در این هست که زونتس Z4 249 T از سیستم روغنکاری کارتل خشک بهره میگیره!
توضیح کوتاه در مورد سیستم روغن کاری کارتل خشک
اگه در مورد سیستم روغنکاری کارتل خشک اطلاعاتی ندارید پیشنهاد میکنم این مطلب رو مطالعه کنید چون نمیشه به صورت کامل اینجا راجع بهش حرف زد!
این سیستم معمولاً در بعضی موتورها یا ماشینهای پیشرفته مورد استفاده قرار میگیره که مزایا و معایبی داره و در ادامه بهشون اشاره میکنم.
مزایا کارتل خشک
استفاده از این سیستم باعث میشه تا روغنکاری قطعات مختلف انجین با کیفیت بهتری انجام بشه و انجین بهتر خنک بشه. برادهها و ضایعات انجین هم در کف مخزن روغن ته نشین نمیشن.
معایب کارتل خشک
اماّ در مقابل این مزایا، سیستم کارتل خشک معایبی داره که به نظرم نمیشه در ایران ساده از کنارشون گذشت! استفاده از این سیستم پیچیدگی انجین رو بیشتر میکنه و این مسئله باعث میشه تا تعمیرات موتور هم سختتر باشه.
عیب دوم این سیستم هم این هست که باعث افزایش قیمت موتور و همچنین هزینه نگهداری اون میشه.
انتقال قدرت و گیربکس زونتس Z4 249 T
این موتور یه گیربکس 6 سرعته داره که در کنار زنجیر، قدرت و گشتاور تولید شده توسط انجین رو به چرخ عقب منتقل میکنه.

شاسی و سیستم تعلیق زونتس Z4 249 T
شاسی زونتس ادونچر از نوع الماسی هست و از آلیاژ فولادی ساخته شده. نکته جالب توجه در طراحی شاسی این هست که از یک بازوی شناور یک طرفه برای اتصال چرخ عقب به موتورسیکلت استفاده شده که این مسئله ظاهر موتور رو جذابتر کرده.
وزن تَر زونتس Z4 249 T طبق اعلام کویر موتور 181 کیلوگرمه که با توجه به قدرت پایین این انجین، روی کاغذ موتور کُندی به نظر میاد.


کمکفنرها و لاستیک زونتس ادونچر T
این موتور از دو کمکفنر تلسکوپی معکوس در چرخ جلو و یک کمکفنر تکی گازی در بخش عقب بهره میبره.
لاستیکهایی که زونتس در این موتور استفاده کرده از برند CST چین هست و پهنای مناسبی هم داره. سایز لاستیک جلو 110/70/17 و سایز لاستیک عقب هم 160/60/17 هست.
سیستم ترمز زونتس Z4 249 T
در بخش ترمز زونتس ادونچر با پکیج خوبی رو به رو هستیم. هر دو ترمز موتور رو سیستم ترمز دیسکی تشکیل دادن که جفتشون هم به ترمز ABS مجهزَن.

قیمت زونتس Z4 249 T
شرکت کویر قیمت این موتور رو در حال حاضر 215 میلیون تومان اعلام کرده که به نطر من قیمتش خیلی رقابتی نیست و همین مسئله باعث میشه تا قافیه رو به موتورهای دیگه ببازه.
شرایط اقساط زونتس Z4 249 T
زونتس ادونچر T ب صورت اقساطی هم قابل خرید هست که میتونید با پرداخت 15 تا 45 درصد پیشپرداخت، از 14 تا 24 ماه اون رو به صورت قسطی خریداری کنید.
معرفی رقبا
از رقبای این موتور در بازار ایران میشه به (از قیمت کم به زیاد) دایچی و نامی RX 249، بنلی TRK 250، سوزوکی ویاستروم، کیتیام ادونچر 250 و کاوازاکی ورسیس 250 اشاره کرد که با توجه به بودجه و انتظاراتی که از موتور مد نظرتون دارید به سراغ هر کدوم از این موتورها برید.

جمع بندی
زونتس Z4 249 T یه موتور مدرن، جذاب و خوش قیافه هست که در نگاه اول کاری میکنه تا افرادی که به موتورهای ادونچر علاقه دارن به فکر خرید این موتور بیفتن اما پیشنهاد زوموتور به شما چیه؟!
با توجه به سبک این موتور و البته بازده انجینِ پایینی که داره، فکر میکنم خرید این مدل زیاد برای افرادی که قصد انجام مسافرت و طی کردن مسیرهای طولانی رو دارن منطقی نباشه!
به غیر از این مورد، هنوز که هنوزه با گذشت چند سال از ورود این موتور به بازار ایران، همچنان بعضی از دارندگان این موتور از نبود قطعات اون گلایه میکنن و این مسئلهی خیلی مهم دربارهی خرید موتورسیکلت هست.
مورد بعدی که البته برای بعضی از افراد اهمیت زیادی داره و برای بعضی دیگه بی اهمیت هست بازار خرید و فروش زونتس Z4 249 T هست که میتونم بگم بازار راکدی داره که ممکنه برای فروشش یه مدت معطل بشید.
در نهایت پیشنهاد ما این هست که اگر قصد خرید یه موتور ادونچر دارید و بودجهتون به مدلهایی مثل سوزوکی ویاستروم و کاوازاکی ورسیس نمیرسه، میتونید به سراغ مدلهای ارزون قیمتتر مثل بنلی TRK برید.
رفیق خیلی خوشحال میشیم نظر یا تجربتو در مورد این موتور بدونیم. پس هر کامنتی داری توی قسمت دیدگاه های همین پایین سایت بذار تا هم ما استفاده کنیم هم بقیه. راستی اگر شمارتو بذاری به محض جواب دادن به کامنتت از سمت ما، از طریق اس ام اس باخبر میشی. اطلاعاتت پیش ما محفوظه! مرسی که زوموتور رو دنبال میکنی. ❤
موتور از نزدیک دیدم در نمایندگی و به نظرم اصلا به قیمت نمی ارزه با توجه به مشخصات انجین . به نظرم برای خرید موتورهای سبک ادونچر بزرگترین علامت سوال اینکه قراره در کجا و چه جاده ای استفاده بشه ؟
لطفا در خصوص سبک کروزر هم مطلب کار کنید البته نه در مورد آونجر ، هیوسانگ و کروز عجیب کویر c249 .
چند وقتی هست می بینم بچه های دست به اچار هارلی های قدیمی مثل شهاب و تورنادو کیوان و جترو بازسازی می کنن .
ای کاش یه اطلاعاتی در خصوص این موتورها هم می دادید هر چند تولید نمی شن اما تو بازار زیادن و برای عاشقان کروزر هیجان انگیز .
ممنون از سایت خوبتون . خواننده همیشگی شما هستم .
ممنون از همراهیت دوست خوبم. بله به نظر منم این قیمتا نمیرزه. تنها چیزیم که باعث شده این قیمت نیرزه همون بحث ضعیف بودن انجینش هست. اگه یه مقدار قوی تر بود با توجه به آپشنهایی داره ارزش خریدش بالاتر میرفت.
سعی میکنیم به سراغ موتورهای کروزر هم بریم.
بازسازی هم دنیای خودشو رو داره و تخصص میخواد ولی اگر تونستم از تجربه دیگران استفاده کنیم حتما یه مقاله راجع بهشون میسازیم. ❤