نقد و بررسی موتورسیکلت

اچ ال ایکس 150 | یه موتور کاری و کم استهلاک

رفیق، اگر حال نداری مقاله اچ ال ایکس 150 رو بخونی، پیشنهاد میکنم فیلترشکنت رو روشن کنی و ویدیو بررسی موتور رو ببینی. یادت نره بعد از روشن کردن فیلتر شکن، یکبار دیگه صفحه رو رفرش کنی. برای دیدن ویدیو بزن روی اینجا

مقدمه

همیشه لازم نیست سراغ موتورهای گرون‌ قیمت و پر زرق‌ و برق بریم! گاهی یه موتور جمع‌ و جور، اقتصادی و کاربردی هم میتونه دقیقاً همون چیزی باشه که دنبالش هستیم مخصوصاً برای کسانی که کارشون پیک موتوریه یا به‌ دنبال یه وسیله مطمئن و کم‌ هزینه برای رفت‌ و آمدهای شهریشون هستن.

تو این بررسی قراره یکی از موتورهای استریت بازار با قیمت حدودی ۱۸۰ میلیون تومان رو زیر ذره‌بین ببریم. یه موتورسیکلت شهری و ساده، اما مناسب برای استفاده روزمره و حتی کار.

اگر شما هم دنبال یه جایگزین برای طرح هوندا هستید، حتماً تا آخر این مقاله همراه‌مون باشید. چون ممکنه این موتور، همون چیزی باشه که دنبالش بودید!

نمی‌دونی موتور طرح بخری یا نه؟ این مقاله همه شبهاتت رو برطرف میکنه برای خوندن مقاله بزن اینجا

طراحی و ظاهر اچ ال ایکس استار 150

اگر بخوایم درباره کلیات طراحی تی‌ وی‌ اس HLX 150 صحبت کنیم، باید بگیم با یه سبک طراحی آشنا طرفیم. همون طراحی که توی خیلی از موتورسیکلت‌های اقتصادی بازار مثل باجاج باکسر ۱۵۰ یا کی‌ وی 150 می‌ بینیم. یه طراحی ساده و بدون زرق‌ و برق که هدفش بیشتر کارآمد بودنه تا زیبایی! پس اگه دنبال طراحی خاص یا عجیب‌ غریب هستین، این موتور گزینه مناسبی براتون نیست؛ ولی از نظر کاربردی بودن، داستان یه چیز دیگه‌ ست!

چراغ‌ها:

کل سیستم روشنایی اچ ال ایکس 150 خیلی ساده طراحی شده. خبری از لامپ‌های LED یا دی‌ لایت نیست. یه لامپ معمولی داریم که نور بالا و پایین رو با هم پوشش میده. راهنماها هم از همون مدل‌ های کلاسیک و ساده‌‌ هستن.

فرمون و کیلومترشمار:

فرمون و کل پنل جلو واقعاً حس یه موتور کلاسیک رو منتقل می‌کنن. قلوه‌ ها کیفیت قابل قبولی دارن و دکمه‌هایی که روشون هست کاملن؛ دکمه استارت، نور بالا / پایین، پسینگ، بوق و راهنما؛ همه‌ چی در دسترسه.

از اون طرف کیلومترشمار هم دقیقاً تو همین سبک طراحی شده. خبری از صفحه TFT یا LCD نیست. سمت چپ سرعت‌ سنج و شمارشگر کیلومتر، سمت راست هم چراغ‌ های هشدار( دنده‌ شمار، راهنما، چراغ انژکتور، آمپر و خلاصی) رو داریم. البته دور موتور توی این کیلومتر دیده نمیشه.

نکته جالبی که باید بگیم اینه که یه پورت شارژ USB هم داره! یعنی اگه روی فرمون هلدر گوشی نصب کنید، می‌تونید با همین پکیج موبایلتون رو شارژ کنید.

باک

ظرفیت باک اچ ال ایکس ۱۲ لیتره که نسبت به حجم موتور و استفاده‌ برای روزمره یا حتی کار، خیلی خوبه. این یعنی با یه بار پر کردن باک، راحت می‌تونید چند روز کار کنید. مصرف سوختش هم حدود ۲.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر تخمین زده شده؛ البته بسته به وزنی که روی موتور میاد و نوع رانندگی‌تون این عدد ممکنه کم‌ و زیاد بشه.

زین

زین اچ ال ایکس به‌ صورت یک‌ تکه طراحی شده و واقعاً باید بگم که از نظر راحتی، عملکرد خوبی داره و تو بررسی چند ساعته اصلاً اذیت نکرد. این یکی از مزیت‌های زین‌های یک‌ تکه‌ ست؛ زین راننده نرمه، و زین ترک‌نشین هم از این داستان بی‌نصیب نمونده.

ارتفاع زین هم حدود ۸۳ سانتی‌ متره که باعث میشه تسلط مناسبی روی موتور داشته باشید، مخصوصاً اگه قدتون متوسط و رو به بالا باشه. البته اگه قدتون کوتاه باشه ممکنه اولش یه کم چالش داشته باشید، ولی چیز خاصی نیست که نشه باهاش کنار اومد.

جاپایی و ترک‌ بند

اما بخش مهمی که توی طراحی این موتور توجه رو به خودش جلب میکنه، ترک‌ بند و جاپایی‌ها هستن. ترک‌ بندی که به صورت فابریکی روی موتور نصب شده، فلزیه و حسابی محکمه؛ خیلی مطمئن میتونید بارتون رو روی اون ببندید. جاپایی‌های عقب هم جوری طراحی شدن که دو نفر راحت سوار شن.

جالب اینجاست که با اینکه این موتور برای دو نفر طراحی شده، خیلی وقتا دیده شده که تا سه نفر هم سوارش می‌شن (که البته توصیه نمی‌شه!). خلاصه بخوای یه مسیر کاری طولانی رو بری، یا بخوای به‌ عنوان موتور پیک ازش استفاده کنی، طراحی این بخش کاملاً آماده‌ست.

مشخصات فنی TVS HLX 150

انجین

TVS HLX 150 به یه انجین 147.5 سی‌سی تک سیلندر، هوا خنک و دو سوپاپ مجهزه که طراحی سوپاپ‌ها به صورت SOHC انجام شده. این یعنی با یه موتور کم‌ خرج و کم‌ دردسر طرفیم؛ مخصوصاً برای کاربری شهریِ سبک، که انتظار استهلاک کم و نگهداری آسون رو داریم، این ترکیب کاملاً منطقیه.

این موتور حدود 12 اسب بخار قدرت در دور موتور 7500 و 12.3 نیوتن‌متر گشتاور در دور 5000 تولید میکنه. عددهایی که برای یه موتور شهری با قیمت اقتصادی، کاملاً قابل قبوله.

نسبت تراکم موتور 9.2 به 1 هست، که خب یعنی برای سوخت‌ رسانی نیازی به بنزین‌های اکتان بالا یا سوپر نیست. البته با کیفیت بنزین‌های معمولی تو ایران، اگه شرایطش رو دارید، استفاده از بنزین سوپر می‌تونه عملکرد بهتری براتون به همراه داشته باشه.

حجم روغن مورد نیاز این انجین 900 میلی‌ لیتر هست و تی‌ وی‌ اس پیشنهاد داده از روغن با گرانروی 10W40 استفاده بشه تا عمر موتور بیشتر بشه و عملکرد بهتری از خودش نشون بده.

گیربکس

روی اچ ال ایکس 150 یه گیربکس چهار سرعته قدرتی سوار شده که برای یه موتور تو این رنج قیمتی، عملکرد قابل قبولی داره. طراحی این گیربکس به شکلیه که انتقال قدرت تو دنده‌های پایین به‌ خوبی انجام میشه و تو استفاده‌های روزمره، کم نمیاره اما سرعت‌ها و در دور موتورهای بالا بخاطر ۴ دنده بودنش فشار زیادی به انجین وارد میشه.

البته اینو هم باید گفت که توی بازار جهانی، نسخه ۵ دنده‌ای HLX هم توسط TVS تولید شده که طبیعتاً تو سرعت‌های بالا عملکرد نرم‌ تر و بهینه‌ تری داره. اما مدل‌هایی که الان تو بازار ایران پیدا میشن همگی همون چهار دنده‌ان.

شتاب و نهایت سرعت اچ ال ایکس 150

شتاب ۰ تا ۱۰۰ این موتور حدوداً، ۱۷ ثانیه هست و نهایت سرعتش هم حدوداً ۱۱۷ کیلومتر بر ساعت.

سواری و هندلینگ TVS اچ ال ایکس استار ۱۵۰

اولین چیزی که موقع سوار شدن اچ ال ایکس 150 متوجهش میشید، وضعیت بدنی خیلی ایده‌آلیه که روی موتور دارید. بدن تو یه حالت استاندارد و راحت قرار میگیره: زاویه نشستن تقریباً نود درجه‌ست، پاها بدون فشار روی جاپایی قرار میگیرن. فرمون به طوری تعبیه شده که مچ دست‌ها اذیت نشن.

البته خب این موضوع به فیزیک بدنی هر کسی هم بستگی داره، ولی برندهای معتبر جهانی مثل تی‌ وی‌ اس، معمولاً موتورهاشون رو طوری طراحی میکنن که با قد اکثر آدم‌ها (بین ۱۶۵ تا ۱۷۵ سانتی‌متر) هماهنگ باشه.

یه نکته مهم دیگه‌ای هم که خیلیا مخصوصاً اونایی که دنبال موتور کار هستن بهش اهمیت میدن، پایداری موتوره. یکی از ایرادای همیشگی در موتورهای طرح هوندا اینه که وقتی قسمت انتهایی موتور سنگین میشه، کنترل موتور سخت میشه. اما تو اچ ال ایکس 150 این مشکل کاملاً برطرف شده. تقسیم وزن به‌ خوبی انجام شده حتی زمانی که وزن سنگینی روی موتور سواره! خلاصه که از این بابت خیالتون راحت باشه.

سیستم تعلیق HLX 150

توی موتورسیکلت‌هایی که برای استفاده‌ی روزمره و کاری طراحی شدن، کیفیت سیستم تعلیق اهمیت زیادی داره. چون این موتورها معمولاً ساعت‌های طولانی در حال حرکت هستن، نرمی و کنترل‌ پذیری موتور، مخصوصاً تو جاده‌های شهری و پر دست‌انداز، تأثیر زیادی روی راحتی راننده داره. متأسفانه در بسیاری از موتورهای طرح هوندا، خبری از نرمی کمک‌ فنر و زین راحت نیست. اما در مورد HLX 150، اوضاع فرق می‌کنه.

کمک‌ فنرها

کمک‌ فنرهای جلوی اچ ال ایکس 150 از نوع تلسکوپی معمولی هستن و در عقب هم یک جفت کمک‌ فنر معمولی به‌کار رفته. ظاهر ساده‌ی این کمک‌ فنرها ممکنه در نگاه اول چیز خاصی نداشته باشه، اما وقتی از چند تا دست‌ انداز عبور میکنید، متوجه عملکرد خوبشون میشید. این کمک‌ فنرها در جذب ضربه‌هایی که به موتور وارد میشه، واقعاً خوب عمل می‌کنن و اصلاً نا امیدتون نمی‌کنن.
برای موتوری که قراره ساعت‌ها برای کار ازش استفاده بشه، چنین تعلیق نرمی واقعاً یه مزیت. به همین خاطر، می‌شه توی بخش سیستم تعلیق به اچ ال ایکس 150 نمره‌ی خوبی داد.

لاستیک‌ها

سایز لاستیک جلوی اچ ال ایکس 150 برابر با 75/90-17 و سایز لاستیک عقب 100/90-18 هست. هر دو لاستیک روی رینگ‌ های ریخته‌گری آلومینیومی سوار شدن که هم از نظر دوام، هم از نظر ظاهر عملکرد مناسبی دارن. برند لاستیک‌ ها ایران‌ یاسا هست که در این مدل استثنائاً کیفیت قابل قبولی ارائه میده.
در مجموع، نیازی به تعویض لاستیک‌ها نیست و همین ترکیب اولیه، پاسخ‌ گوی نیازهای روزمره‌ خواهد بود.

سیستم ترمز Hlx 150

در بخش ترمز، اچ ال ایکس 150 از ترمز کاسه‌ای برای هر دو چرخ استفاده میکنه. این نوع ترمزها اگرچه برای سرعت‌های پایین یا کاربری‌های سبک هنوز قابل استفاده‌ هستن، اما واقعیت اینه که از نظر عملکرد و ایمنی، قابل مقایسه با ترمزهای دیسکی نیستن.

ترمزهای دیسکی، مخصوصاً در چرخ جلو، باعث افزایش محسوس امنیت و کنترل در شرایط مختلف رانندگی میشن. به همین دلیل، امروزه اکثر موتورسیکلت‌های کم‌حجم برندهای معتبر جهانی حتی تو نسخه‌های پایه هم از ترمز دیسکی استفاده میکنن.

نوشته های مشابه

جالبه بدونید که ورژن جدید اچ ال ایکس 150 توی بازار جهانی با ترمز دیسکی عرضه میشه، اما متأسفانه توی نسخه‌ای که در ایران موجوده، همچنان از سیستم کاسه‌ای استفاده شده. به همین دلیل نمیشه انتظار ایمنی بالایی ازش داشت.

به نظر میرسه زمان اون رسیده که سازمان‌های مسئول، استانداردهای جدیدی برای سیستم ترمز موتورها تعریف کنن و تولید یا واردات مدل‌هایی با ترمز کاسه‌ای، مخصوصاً در چرخ جلو، رو محدود یا ممنوع کنن.

در مجموع، اگر اچ ال ایکس هم مثل نسخه‌های جدیدش به ترمز دیسکی مجهز بود، بدون شک میشد روی ایمنی این موتور حساب بیشتری باز کرد.

قیمت و وضعیت تأمین قطعات اچ ال ایکس 150

تو تاریخ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، قیمت اچ ال ایکس 150 حدود ۱۸۶ میلیون تومنه که با توجه به امکانات، کیفیت ساخت و کاربردی بودنش، میتونه یکی از گزینه‌های با ارزش تو این بازه‌ی قیمتی به حساب بیاد.

از نظر تأمین قطعات هم وضعیت این موتور نسبت به رقبای هم‌ رده‌اش بهتره. اچ ال ایکس 150 چند ساله که وارد بازار ایران شده و به همین خاطر قطعاتش راحت‌تر از خیلی مدل‌های دیگه پیدا میشه.
علاوه‌ بر نمایندگی‌ها، قطعات برند TVS معمولاً در بازار آزاد هم قابل تهیه هستن، که این موضوع برای کسانی که قصد استفاده‌ی روزمره و کاری دارن، یه امتیاز مهم محسوب میشه.

جمع‌بندی اچ ال ایکس 150

اچ ال ایکس 150 یه موتور ساده، خوش‌ ساخت و قابل اعتماده که بیشتر برای استفاده‌های روزمره و کاری طراحی شده. طراحی ارگونومیک و کیفیت ساخت قابل قبولی داره، سیستم تعلیقش نرم و راحته، مصرف سوختش مناسبه و از همه مهم‌تر، در دسترس بودن قطعاتش، باعث شده که تو این بازه‌ی قیمتی یه انتخاب معقول به حساب بیاد.

درسته که ترمزهای کاسه‌ای و بعضی جزئیات دیگه، نقطه‌ ضعف محسوب میشن، اما اگه به‌دنبال یه موتور کم‌ خرج، راحت برای مسیرهای شهری و پُر رفت‌ و آمد هستین، اچ ال ایکس 150 میتونه یکی از گزینه‌های مطمئن باشه.

مشخصات موتور اچ ال ایکس 150

ابعاد موتور۱۱۵*۷۴.۵*۲۰۴ ( سانتی متر )
ارتفاع زین۸۳ سانتی متر
نوع انجینتک سیلندر، ۴ زمانه، ۲ سوپاپ، هوا خنک
حجم موتور۱۵۰ سی سی
حداکثر قدرت12 اسب بخار قدرت در دور موتور 7500
حداکثر گشتاور12.3 نیوتن‌متر گشتاور در دور 5000
نسبت تراکم۹.۲ به ۱
سیستم سوخت رسانیانژکتوری
میزان مصرف سوخت ( حدودی )۲.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
سیستم انتقال قدرتگیربکس ۴ سرعته دستی
سیستم ترمز جلوکاسه‌ای ۱۳۰ میلی‌ متری
سیستم ترمز عقبکاسه‌ای ۱۳۰ میلی‌متری
سیستم تعلیق جلوتلسکوپی معمولی
سیستم تعلیق عقبمعمولی
لاستیک هاجلو 75/90-17 و عقب 100/90-18 ایران یاسا
وزن خشک۱۱۹ کیلوگرم
حجم باک۱۲ لیتر
نهایت سرعت ( حدودی )۱۱۷ کیلومتر بر ساعت

رفیق خیلی خوشحال میشیم نظر یا تجربتو در مورد این محتوا بدونیم. پس هر کامنتی داری توی قسمت دیدگاه های همین پایین سایت بذار تا هم ما استفاده کنیم هم بقیه. راستی اگر شماره همراهتو بذاری به محض جواب دادن به کامنتت توسط زوموتور، از طریق اس ام اس باخبر میشی. یادت نره، اطلاعاتت پیش ما محفوظه! مرسی که زوموتور رو دنبال میکنی. 

زوموتور

تخصصی ترین مرجع اطلاعات و بررسی موتورسیکلت

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. این موتور واقعا عالیه . فقط یه سوال داشتم بعضی از نسخه های این موتور انجین و رینگ هاشون مشکی فرق دارن با این رینگ و انجین سفید ها ؟ اکثر مدل پایین هاش اینجوریه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره موبایل

دکمه بازگشت به بالا