نقد و بررسی موتورسیکلت

نقد و بررسی یاماها WR 155

مقدمه

سبک Dual Sport (یا به قول ایرانیا تریل) از اون سبک‌هایی هست که طرفدارای خاص خودش رو داره و داستانش کاملاً با سبک‌هایی مثل رِیس و نِیکد متفاوته. این سبک برای افرادی ساخته شده که لزوماً عاشق سرعت نیستن و بیشتر به کنار زدن محدودیت‌های مسیر و حرکت کردن در مسیرهای خاکی و جنگلی علاقه دارن!

همین موضوع باعث شده تا سبک تریل جزو سبک‌های خاص دنیای موتورسیکلت به حساب بیاد و طراحی و ارگونومی ساختش با بقیه موتورهای بازار تفاوت داشته باشه.

یاماها WR 155 ارزون‌ترین تریل ژاپنی بازار ایران به حساب میاد که به دست یاماهای اندونزی و در این کشور ساخته شده. اگه از بازار سبک تریل در ایران اطلاع داشته باشید قطعاً خبر دارید که تا رنج قیمتی 300 میلیون تومان، انتخاب تمام و کمالی در این سبک وجود نداره و در این قیمت‌ها شما باید برای خرید یک موتورسیکلتِ تریلِ صفر کیلومتر به سراغ مدل‌های ایرانی-چینی برید.

اگر هم قبل از ورود WR 155 به ایران، قصد خرید تریل‌های ژاپنی رو داشتید باید نزدیک به 600 میلیون تومان هزینه میکردید که این مسئله اصلاً به مذاق تریل سوارهای حرفه‌ای خوش نمیاد و به همین دلیل شرکت نیروموتور در سال گذشته با توجه به این موضوع، شروع به واردات و مونتاژ یاماها WR 155 کرد تا این موتورسیکلت با قیمت 320 میلیون تومنی (قیمت حال حاضر)، فاصله زیاد بین تریل‌های ایرانی-چینی و تریل‌های ژاپنی رو پر کنه.

یاماها WR 155 در سال 1400 در دو رنگ مشکی و آبی به بازار ایران عرضه شد و در سال 1401 تغییراتی در طراحی استیکرها و برچسب‌های بدنه اون اعمال شد که ظاهرش رو جذاب‌تر کرد.

اخیراً نسخه 250 سی‌سی یاماها WR (WR 250) هم در تعداد محدودی وارد بازار شده که سعی میکنیم در آینده یه مقاله هم در مورد اون موتور براتون بنویسیم.

یاماها WR 155 - زوموتور

طراحی و ظاهر یاماها WR 155

همونطور که در قسمت مقدمه این مقاله اشاره کردیم، این موتور در سبک موتورسیکلت‌ها Dual Sport یا تریل طراحی شده که باعث میشه هم برای رفت و آمدهای شهری مورد استفاده قرار بگیره هم مسیرهای خاکی و آفرود‌های سبک.

طراحی ظاهری یاماها WR 155 تا حد زیادی به بقیه اعضای خانواده WR شباهت داره که خب غیر از این هم از یاماها انتظار نمیره. چراکه معمولاً برندهای بزرگی مثل یاماها سعی میکنن تا زبان طراحی مختص به خودشون رو در همه‌ی محصولاتشون نشون بدن. انجام این کار باعث میشه تا اصالت برند یاماها همیشه به یاد موتورسوارها بمونه.

ابعاد کلی یاماها WR 155: طول این موتور 2 متر و 148 سانتی‌متر، عرضش 84 سانتی‌متر، و 1 متر و 20 سانتی متر هم ارتفاعش هست.

یاماها WR 155 - زوموتور

طراحی چراغ‌های یاماها WR 155

تمام چراغ‌هایی که در دبلیو آر استفاده شدن از نوع لامپ‌های معمولی هستن و خبری از LED نیست. البته این موضوع به این معنی نیست که لامپا‌های استفاده شده در این موتور، روشنایی کافی ندارن! نور معمولی و نور بالا هر دو در کاسه چراغ جلو تعبیه شدن و راهنماها هم در طرفین این کاسه چراغ وجود دارن.

چراغ خطر عقب هم طراحی مستطیل شکلی داره که داخلش یک چراغ دو حالته کار شده و طراحی راهنماها هم دقیقاً مثل مدل‌های جلویی انجام شده.

فرمون و کیلومتر یاماها WR 155

مثل همه‌ی موتورهایی که برای آفرود به کار گرفته میشن، یاماها WR 155 هم از فرمون‌های یک دست لوله‌ای بهره میبره که زاویه خمیدگی اون طوری هست که راکب کاملاً مسلط و در یک زاویه 90 درجه روی موتورسیکلت سوار میشه.

سمت راست فرمون کلید Kill Switch (قطع و وصل کردن برق موتورسیکلت) و استارت و سمت چپ فرمون هم کلید تعویض وضعیت نور پایین به بالا، راهنما، فلاشر و بوق قابل مشاهده هستن.

یاماها از یک کیلومتر تمام دیجیتال برای WR 155 استفاده کرده که نسبتاً کوچیکه اما تمام اطلاعاتی که شما در زمان رانندگی به اونها نیاز دارید رو در اختیارتون میذاره. یه دکمه هم برای انجام تنظیمات کیلومتر در اختیار دارید که با اون میتونید به بقیه امکانات کیلومتر و تنظیمات VVA دسترسی پیدا کنید.

باک و زین یاماها WR 155 - زوموتور

باک و زین یاماها WR 155

حجمی که یاماها برای مخزن سوخت WR 155 در نظر گرفته حدود 8.1 لیتر هست که با توجه به حجم انجین و مصرف سوخت پایین (2.5 لیتر در هر 100 کیلومتر) این موتورسیکلت، حجم مناسبی به حساب میاد.

زین هم به صورت یک تکه طراحی شده که نباید انتظار نرم بودن رو از اون داشته باشید! چون طبیعت موتورسیکلت‌های آفرودی این هست که زین باریک و نسبتاً خشکی داشته باشن. البته موتورهای Dual Sport باید زین نرم‌تری نسبت به موتورهای اندرو و کراس داشته باشن.

کیفیت چرم و دوخت زین یاماها WR 155 در سطح بالایی قرار داره و اصلا نا امیدتون نمیکنه. برای هماهنگی بیشتر (از لحاظ طراحی) بین اجزای مختلف موتورسیکلت، رنگ زین در مدل آبیِ یاماها WR 155 با رنگ موتور یکی هست که حس خوبی رو بهتون میده.

اگزوز یاماها WR 155 - زوموتور

طراحی اگزوز یاماها WR 155

جایی که ممکنه یکم از طراحی یاماها تعجب کنید مربوط به همین قسمت میشه. بر خلاف اکثر موتورهای آفرود بازار، اگزوز یاماها WR 155 از سمت چپ راکب به عقب موتور کشیده شده و روی اون یه محافظ پلاستیکی برای جلوگیری از انتقال حرارت به پای تَرک‌نشین نصب شده.

بررسی مشخصات فنی و انجین یاماها WR 155

اگه بررسی‌های ویدیویی ما رو از موتورهای یاماها آیروکس و یاماها XSR 155 در یوتوب دیده باشید، در اونجا هم اشاره کردیم که یاماها از یک انجین 155 سی‌سی در مدل‌ها و سبک‌های مختلف خودش استفاده کرده و این یک نکته قابل توجه هست!

اگه نگاهی به محصولات 155 سی‌سی یاماها بندازید تنوع زیادی رو در بین اونها مشاهده میکنید. از موتور رِیس گرفته تا نِیکد، اسکرمبلر، دوال اسپرت، آندربُن (کاب) و اسکوتر در بین این موتورها دیده میشن و این توانایی بالای یاماها در هماهنگ کردن یک انجین با سبک‌های مختلف رو نشون میده.

یاماها WR 155 یک انجین تک سیلندر، 4 زمانه، 4 سوپاپ داره که به کمک یک رادیاتور آب خنک میشه و سوپاپ‌ها هم به وسیله یک میل بادامک (SOHC) حرکت میکنن. این انجین به تکنولوژی VVA یا زمانبندی متغیر سوپاپ‌ها هم مجهز هست و این تکنولوژی به راکب این امکان رو میده که در زمان‌هایی که به بیشترین گشتاور نیاز داره، سوپاپ‌ها جوری باز و بسته بشن که انجین حداکثر گشتاور رو تولید کنه و در مورد قدرت هم همین اتفاق میفته.

حجم دقیق انجین این موتور 155 سی سیه و قدرتی که میتونه تولید کنه معادل ۱۶.۵ اسب بخار در دور موتور ۱۰۰۰۰ و گشتاور ایجادیش هم ۱۴.۳ نیوتون متر در دور موتور ۶۵۰۰ هست.

وظیفه سوخت رسانی به انجین یاماها WR 155 بر عهده سیستم انژکتور برقی هست و نسبت تراکم این انجین ۱۱.۶ به ۱ اعلام شده.

گیربکس، انتقال قدرت و مقدار روغن مصرفی

قدرت و گشتاور تولید شده به وسیله انجین یاماها WR 155 به کمک یک گیربکس 6 سرعته و زنجیر به چرخ عقب انتقال پیدا میکنه. عملکرد گیربکس کاملا راضی کننده هست و دنده‌ها به نرمی جا میرن. حجم روغنی که باید در دبلیو آر استفاده بشه 1.5 لیتره. البته در زمان تعویض روغن فقط باید 850 سی‌سی و در زمان تعویض فیلتر 950 سی‌سی روغن به داخل انجین ریخته بشه.

پس حتماً حواستون باشه که کمتر یا بیشتر از این مقدار ذکر شده استفاده نکنید! چون این کار باعث وارد شدن آسیب جدی به انجین شما میشه.

حداکثر سرعت یاماها WR 155

اگرچه این سبک برای تجربه کردن سرعت‌های زیاد ساخته نشده اما یاماها WR 155 میتونه به حداکثر سرعت 120 کیلومتر بر ساعت برسه که عملکردش تقریباً با اکثر موتورهای 150 سی‌سی به یک شکل هست.

شاسی یاماها WR 155 - زوموتور

شاسی و سیستم تعلیق یاماها WR 155

اجزا و قسمت‌های مختلف یاماها WR 155 روی یک شاسی گهواره‌ای دوبل سوار شدن که وزن تمامی اونها به همراه بنزین، آب رادیات و روغن به 134 کیلوگرم میرسه.

سیستم تعلیق این موتور هم ساخت کمپانی KYB هست و در قسمت جلو از یک جفت کمک فنر تلسکوپی 41 میلی‌متر و در قسمت عقب هم از یک کمک فنر مونوشاک تشکیل شده که عملکرد خوبی در دفع ضربه‌های وارد شده به چرخ‌ها و مسیرهای خاکی دارن.

نوع رینگ‌های به کار رفته در این موتور از نوع پره‌ای (یا اسپوکی) هست و در چرخ جلو از یک لاستیک 2.75 روی رینگ 21 اینچی و در چرخ عقب از یک لاستیک 4.10 روی رینگ 18 اینچی استفاده شده.

سیستم ترمز یاماها WR 155

ترمزهای دیسکی ساخت Nissin وظیفه کنترل موتور رو بر عهده دارن که قطر دیسک جلو 240 میلی‌متر و قطر دیسک عقب هم 220 میلی‌متر هست. ایرادی که در این بخش میشه به یاماها وارد کرد این هست که از تکنولوژی ABS در سیستم ترمز دبلیو آر استفاده نکرده تا ایمنی راکب بیشتر حفظ بشه.

نوشته های مشابه

قیمت و شرایط اقساطی یاماها WR 155

در حال حاضر یاماها WR 155 در نمایندگی‌های نیروموتور با قیمت 320.000.000 تومان هست که اگه قصد خرید اقساطی اون رو داشته باشید این مبلغ به 350.000.000 افزایش پیدا میکنه. شما میتونید این موتور رو با شرایط مختلف به صورت اقساط از نیروموتور خریداری کنید.

جمع بندی یاماها WR 155

یاماها WR 155 یه گزینه مناسب برای افرادی به حساب میاد که هم برای رفت آمد‌های روزانه‌شون به موتور نیاز دارن و هم قصد دارن تا آخر هفته‌ها رو به گشت و گذار و آفرودهای سبک بپردازن.

لازمه که این نکته رو بهتون بگم که اگه قصدتون از خرید یاماها WR 155 این هست که آفرودهای سنگینی رو با اون انجام بدید، بهتره که این کار رو نکنید! چون کاربری این موتور برای آفرودهای سنگین نیست و برای این کار ساخته نشده.

اگه قصدتون از خرید موتور استفاده در پیست و یا افرودهای سنگین هست، بهتون پینشهاد میکنم نگاهی به کایو 250 بندازید چون اون موتور در سبک اندرو طراحی شده و حضور چند ساله‌ش هم در بازار باعث شده که امتحان خودش رو پس بده.

اما در صورت استفاده روزمره و طبیعت‌گردی از موتور، بهترین انتخاب شما تا رنج قیمتی 320 میلیون تومان همین یاماها WR 155 هست.

سوالات متداول یاماها wr155

قیمت یاماها wr 155 چقدر است؟

قیمت این موتور در حال حاضر حدود ۳۲۰ میلیون تومان است.

سبک یاماها wr 155 چیست؟

این موتور در دسته موتور های تریل یا دوآل اسپرت قرار میگیره.

مشخصات فنی یاماها wr155

یاماها WR 155 یک انجین تک سیلندر، 4 زمانه، 4 سوپاپ داره که به کمک یک رادیاتور آب خنک میشه و سوپاپ‌ها هم به وسیله یک میل بادامک (SOHC) حرکت میکنن. حجم دقیق انجین این موتور 155 سی سیه و قدرتی که میتونه تولید کنه معادل ۱۶.۵ اسب بخار در دور موتور ۱۰۰۰۰ و گشتاور ایجادیش هم ۱۴.۳ نیوتون متر در دور موتور ۶۵۰۰ هست.

زوموتور

من به هرچیزی که به موتورها ارتباط پیدا میکنه علاقه دارم؛ از ساختن ویدیو بررسی و نوشتن محتوا برای موتورها بگیر تا سواری و مسافرت و دور دور. /"

نوشته های مشابه

‫19 دیدگاه ها

  1. سلام.بررسی کاملا دقیق و به روزی بود.من یک ماه و نیم هست مشکی ۲۰۲۲ با استیکر جدیدش رو خریدم.یک کلام موتور فوق العاده ای هست ولی نیرو موتور اصلا پشتیبانی قطعات نداره.یعنی یه صفحه کلاچ یا سیم کلاچ یا… بخواید، باید برید تو نوبت حالا کی قطعه وارد بشه، خدا میدونه.ولی خود موتور فوق العاده خوش دست ، نرم و سواری عالی داره البته از برند یاماها غیر از این نمیشه انتظاری داشت.پیروز باشید

    1. سلام رامین جان. ممنون از همراهی و تجربیاتت. آره متأسفانه نیروموتور یکم تو بحث تأمین قطعات مشتری رو معطل میکنه و این باعث میشه افراد مختلف با خیال راحت نرن سراغ موتور! 👍❤

    2. سلام رامین جان ، تجربه طبیعت گردی و آفرود سبک دونفر با لوازم رو هم باهاش داشتی!؟ چطوره توانش تو این موضوع!؟

      1. سلام دوستان.
        امیدوارم بتونم با اندک تجربه ای که دارم کمکی بکنم به کسانی که قصد خرید دارند.
        من تجربه چندین سال داشتن و سواری موتور تریل ایرانی و ns 200و موتور پاژنگ و موتور wr155 دارم.
        موتور تریل ایرانی که به هیچ عنوان توصیه نمیکنم و اصلا در کنار wrحرفی برای گفتن ندارد.شاید بعضی ها بگن سرعت و یا قدرت تریل ایرانی بیشتره که اینطور هم نیست ولی به شدت و سریع قطعات موتور های ایرانی مستهلک و نابود میشود و دائم شما باید پیش تعمیر کار بروید.
        موتور ns200را همه می شناسند و واقعا موتور محبوب و خوبی هست.بخاطر فراوانی قطعات و با اینکه مقایسه درستی نیست و دو سبک مختلف هستند.ولی اصلا موتور wr از لحاظ کیفیت قابل مقایسه با موتور هندی نیست.من هر بار دست به هر پیچ موتور nsمیگذاشتم با اینه دقت میکردم و با آچار مخصوص باز و بسته میکردم دست آخر جای آچار روی پیچ ها میوفتاد و چندین بار توی خود نمایندگی واسم مهره هرز کردند .اما موتور wr از لحاظ آلیاژ بدنه و استحکام و قطعات واقعا بینظیر هست.بعضی ها میگند پول مارک دادی ولی من تجربه کردم پول کیفیت دادم.موتور wr موتور فوق العاده کم استهلاکی هست اگر بیش از حد به موتور فشار نیارید به جرات میتونم بگم به تعمیر کار اصلا نیاز ندارید.از لحاظ قدرت واقعا خوبه من دو سرنشینه تست کردم قدرت خوبی دارد.مصرف خیلی کمی دارد.من خیلی تحقیق کردم از چندین تعمیر کار پرسیدم می گفتند که هنوز wr نیامده که نیاز به تعمیر اساسی داشته باشد.من فکر میکردم موتور خسته کننده از لحاظ زین باشد و نتوان برای مسافت های طولانی ازش استفاده کردم ولی اصلا اینطوری نبود و من با wrسفر طولانی هم رفتم.اصلا خسته کننده نیست و به جرات میگم هندلینگ عالی دارد
        و هم بدرد داخل شهر میخورد و هم طبیعت.ولی برای شیب زنی های سنگین اصلا مناسب نیست و فشار بیش از حد به موتور میاد.و درسته موتورهای هندی به وفور قطعات یدکیشون و لوازمشون توی بازار هست ولی این موتور را اگر از درست ازش استفاده کنی اصلا نیاز به قطعه ندارد و این جمله حرف یه تعمیر کار بود. من ازش راضی هستم.چون هم کار یه موتور نیکد را واسم انجام میده هم واسه طبیعت گردی حرف ندارد.و واقعا موتور با کیفیتی هست
        .و تمام لوازم و قطعات را توی سایت های ایرانی دیدم و اصلا نگران نباشید

  2. با احترام بنده یکسال هست که این موتور سیکلت رو دارم همه موارد ذکر شده در بررسی دقیق ذکر شده مبلغ پرداختی در مقابل ارزش این موتور سیکلت ارزنده است. سواری نرم و لذت بخش و هندلینگ عالی داره 👌

    1. مهدی جان ، تجربه طبیعت گردی و آفرود سبک دونفر با لوازم رو هم باهاش داشتی!؟ چطوره توانش تو این موضوع!؟

  3. سلام و خسته نباشید، با خوندن مشخصات این موتور و دیدن نقد و بررسی ها در خریدش شک ندارم، اما با چک کردن در سایتی مثل دیوار با دیدن حجم اگهی های زیادی که برای فروش این موتور هست حقیقت یک سوال برام پیش اومد، چرا یک موتور به این خوبی این همه فروشنده داره ؟
    ایا معایبی داره که نه در اینجا و نه در هیچ منبع دیگه ایی ذکر نشده و عیب و یا معایب بسیار جدی هستند که این همه فروشنده داره ؟
    ممنون میشم اگر نکته ایی هست حتما انتقال بدید

    1. سلام شهریار جان. عیبی ذاتی نداره این موتور به نسبت حجمش. ولی مهم ترین دلیل فروشنده بودن بقیه اینه که شرکت وارد کننده تامین قطعات رو به خوبی انجام نمیده و نگه داشتن این موتور در طولانی مدت بعضیا رو اذیت میکنه.

    2. توسط نیرو موتور تقریبا به تعداد انبوه تولید شده و قیمت تابعی از عرضه و تقاضا ست اگه تولید محدود بود و صفر کیلومتر موجود نبود مطمئنا قیمت بالای چهار صد میلیون میشد با توجه به موتورهای دیگه میگم و اینکه شاید توقع قدرت بالایی از این موتور دارن ایم موتور مپ شهری تنظیم شده و قدرت زیادی نداره در حد ۱۷اسب برای قدرت بشتر ریمپ باید بشه یا اگزوز حرفه ای تر و کیت سیلندر ۲۰۰ cc روش نصب بشه.

  4. سلام.وقت به خیر.قبلا کامن گزاشته بودم الان میخوام به روزش کنم.این موتور رو ۱۴۰۱ مشکی صفر از نمایندگی خریدم.موتور نرم و خوش رخ و جمع و جوریه ولی تیوبها هر دو ایران یاسا که عقب خود به خود پنچر شد و جلو هم شدیدا باد کم میکرد که با هزینه سنگین با نوع خارجی تعویض شد.اما قسمت اصلی ماجرا اینکه بلبرینگ جلو خورد میکنه.چون خودم فنی هستم بازش کردم دو تا بلبرینگ ntnتایوان با کیفیت ضعیف بدون ذره ای گریس و البته مشکل اصلی نصبش بود که بلبرینگها تحت فشار اسپیسر داخلی بودند که بهترین بلبرینگ رو هم با این نوع نصب تخریب میکرد.این عیبو خودم تشخیص دادم با اینکه با دوستان در اندونزی در ارتباط بودم ولی یاماها اندونزی این نکته رو به هیچکدومشون نگفته بود فقط گفته بود جنس بلبرینگ بد بوده.خلاصه با بهترین بلبرینگ و نصب اصولی توسط خودم این مشکل هم حل شد.در کل اگر دست به اچار و فنی نیستید، سمت این موتور نرید که داغونتون میکنه.دیگه باگی بالاتر از بلبرینگ جلو خورد کردن، داریم؟ من ادمی هستم که از چیزی خوشم بیاد تا اخرش هستم ولی هر کسی جای من بود، این موتور حالشو میگرفت.حالا فعلا منتظرم تا باگ بعدی کشف بشه.پیروز باشید

  5. در تکمیل نظر بالا خودم، با حدود ۳۰۰ تومن درسته تریل یاماها نمیدن ولی اخه اینم نمیشه که با ۱۶۵۰ کیلومتر کارکرد، این داستانها رو در بیاره.اگر تریل دوست دارید اینو اصلا نخرید پولهاتونو جمع کنید هوندا crf250 یا klx 250کاواساکی بخرید.این موتور یه جورایی ادم کشه نه تریل.خورد شدن بلبرینگ جلو اونم تو خیابان یا اتوبان یعنی خطر مرگ بیخ گوش ادم.همیشه پیروز باشید

  6. علی جان 4پایه مناسب ابتدای کار زیر پا بزار تا سواری نرمی و تجربه کنی . بعد چارپایه همیشه همرات باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره موبایل

دکمه بازگشت به بالا