آموزشی

8 توصیه طلایی برای رانندگان تازه وارد

رانندگان تازه وارد باید بدانند که راندن و داشتن موتورسیکلت مثل داشتن ماشین نیست! چه رانندگی باشد، چه تعمیر و نگهداری، تفاوت‌های زیادی بین این دو وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. در این مقاله قصد داریم تا نکات ضروری و مهمی رو به افرادی که به تازگی موتورسوار شده‌اند گوشزد کنیم.

رانندگان تازه وارد
رانندگان تازه وارد

لاستیک‌ها واقعاً مهم هستند.

موتورسیکلت‌ها به طور کلی ناپایدار هستند و تنها چیزی که آن را به حالت ایستاده نگه میدارد لاستیک‌ها هستند. حداقل یک‌ بار در هفته فشار باد لاستیک‌ها، الگو و مدل ساییده شدن و عمق آج آن‌ها را بررسی کنید.

غلفت کردن از سلامت لاستیک‌ها باعث میشود تا زمانی که فکر میکنید موتورسیکلت‌ شما در امن‌ترین حالت ممکن است، لاستیک‌ها پنچر شوند و یا در بعضی از موارد دچار ترک‌خوردگی شوند.

با روغنْ‌موتورتان مهربان باشید!

روغنِ موتورسیکلت را بعد از طی کردن هر 500 کیلومتر مسافت چک کنید. یک موتورسیکلت 125 سی‌سی با ظرفیت روغن 1 لیتر در صورت استفاده طولانی مدت و سخت به راحتی میتواند در 1500 کیلومتر تمام روغن موجود در پیشرانه را بسوزاند. هرچقدر سنّ آن موتورسیکلت بیشتر باشد، پیشرانه‌ی آن هم میل بیشتری به سوزاندن روغن پیدا میکند.

همیشه یک لیتر روغن به صورت ذخیره در پارکینگ خود داشته باشید تا در صورت کم‌شدن روغن پیشرانه به آن اضافه کنید. در ضمن، موتورسیکلت‌ها هم مثل ماشین‌ها قبل از حرکت کردن نیازمند گرم شدن می‌باشند.

رانندگان تازه وارد
رانندگان تازه وارد

نگهداری از زنجیر موتورسیکلت

زنجیر موتورسیکلت کار بسیار سختی را در انتقال قدرت پیشرانه بر عهده دارد. ولی با این حال، انتظار زیادی از شما ندارد! تمام کاری که باید برای آن‌ها انجام دهید این است که بعد از هر ۸۰۰ کیلومتر رانندگی، آن‌ها را تمیز کرده و عملیات روان‌کاری را با اسپری‌های مخصوص انجام دهید.

نکته بسیار مهم: در هنگام تمیز‌کاری و روان‌کاری زنجیر، موتورسیکلت را حتماً خاموش کنید. چراکه احتمال وارد شدن آسیب جدّی به انگشتان وجود دارد.

در زمان رانندگی هیچ‌کس مراقب رانندگان تازه وارد نیست!

با توجه به فرهنگ رانندگی که در کشور ما وجود دارد، باید این موضوع را همیشه به یاد داشته باشید که هیچ‌کس در جاده و خیابان مراقب شما نیست. همیشه حواستان به اطراف و به خصوص پشت سرتان باشد و تا جایی که امکان دارد زاویه دید خود را افزایش دهید.

در ضمن بیش از حد به شرایط جاده‌ها اعتماد نکنید! کیفیت آسفالت و خشک یا خیس بودن سطح جاده در طول مسیر کاملا متفاوت است. یادتان باشد امنیت موتورسیکلت در زمان بروز تصادف بسیار پایین است. پس باید با استفاده از کلاه کاسکت مناسب و تجهیزات ایمنی خودتان را در برابر حوادث بیمه کنید.

رانندگان تازه وارد
رانندگان تازه وارد

تمام اهرم‌های موتورسیکلت را به درستی تنظیم کنید.

برای تنظیم کردن اهرم‌های کلاچ و ترمز وقت بگذارید. بازوها، مچ و پشت دست باید به حالت طبیعی رانندگی، در جهت مستقیم باشند. اهرم‌ها را طوری تنظیم کنید که در زمان نیاز به آن‌ها، بتوانید به راحت‌ترین شکل ممکن از آن‌ها استفاده کنید. همچنین پدال دنده و ترمز عقب نیز باید به شکلی تنظیم شده باشند که دقیقاً زیر پای شما قرار گرفته باشند.

هیچ جایگزینی برای دست‌فرمان خوب نیست!

کلاچ لغزنده، سیستم تعویض دنده سریع، ترمز ضد قفل، سیستم کنترل کشش و … . همه‌ی این‌ها باعث بهتر شدن شرایط رانندگی میشوند. اما هیچ وقت نمیتوان دست‌فرمان ضعیف و به اصطلاح (گُل‌دست بودن) را پشت این امکانات موتورسیکلت پنهان کرد. درست است که با پیشرفت علم و اضافه شدن این امکانات به موتورسیکلت‌ها، احتمال تصادف به شکل چشم‌گیری کمتر شده، اما همچنان راهکار اصلی جلوگیری از تصادفات در موتورسیکلت، کار کردن صحیح با گاز و ترمز است. هرچه بهتر بتوانید آن‌ها را کنترل کنید، راننده بهتری هم خواهید بود.

به قضاوت خودتان اعتماد کنید.

در مورد سیستم تعلیق، مهم نیست که توانایی رانندگی شما چقدر باشد. موتورسواران با هر مقدار توانایی رانندگی که دارند به راحتی میتوانند عملکرد سیستم تعلیق موتورسیکلت را ارزیابی کنند. شما با راندن موتورسیکلت میتوانید متوجه ایرادهای سیستم تعلیق آن بشوید.

اگر فکر میکنید که مشکلی در کیفیت سواری و فرمان‌پذیری موتورسیکلت وجود دارد، حتماً سعی کنید تا دلیل آن را بیابید و مشکل آن را برطرف کنید. اگر احساس میکنید که ممکن است ایراد فرمان‌پذیری از نوع لاستیک شما باشد، حتما مدل لاستیک را تغییر دهید، چرا که برای هر شرایط جوّی و نوع رانندگی، لاستیک‌های متفاوتی هم وجود دارد.

به حرف آدم‌های درست گوش کنید!

فضای مجازی به هر کسی، صدایی برای اظهار نظر داده است. در گذشته اطلاعات مختلف، اعم از درست و نادرست به سختی به گوش همه میرسید اما الان اوضاع کاملاً فرق دارد. کافی است که یک شخص نادرست، اطلاعات غلطی را با بقیه به اشتراک بگذارد و افرادی که آگاهی کافی راجب آن موضوع ندارند، آن اطلاعات را به کار بگیرند و متحمل ضررهای جبران ناپذیری بشوند.

هیچ‌وقت نظر شخص دیگری را بدون این که خودش را ثابت کند قبول نکنید. حتما این موضوع را مد نظر خود قرار دهید که متخصصان سال‌های زیادی را برای بالا بردن اطلاعات و مهارت‌های خود صرف میکنند تا اطلاعات و تجربیات دقیقی را در اختیار بقیه قرار دهند. پس حتماً مطمئن شوید که حرف آدم‌های درست و حرفه‌ای را گوش میکنید.

امیرحسین ناطقی

من به هرچیزی که به موتورها ارتباط پیدا میکنه علاقه دارم؛ از ساختن ویدیو بررسی و نوشتن محتوا برای موتورها بگیر تا سواری و مسافرت و دور دور. /"

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا